Дължина на колието

Видове перлени огърлици според дължината им и как да ги носим

 

По начало, различните дължини и размери на перлени огърлици са били асоциирани с различната възраст и стил в облеклото на притежателя. Но това разнообразие от перлените характеристики не бива да бъде ограничавано от някакви правила, а да се превърне в отражение на възможността за изразяване на собствен стил чрез тях. По-долу ще откриете популярните дължини и размери на перлените украшения, както и практични съвети за това как да носите всяко едно отделно колие.

 

Разгледайте колекцията ни от колиета със сладководни перли


Перлената яка – 30-33 см

 

Перлените яки са обикновено с дължина от 30 до около 33 см. Най-често те са изградени от три или повече на брой редове, които приятно и комфортно обвиват шията. Перлените яки са идеалното украшение за О- и V-образното деколте, както и за връхно облекло с отворена горна част и най-вече в областта на раменете.

Перлена яка - дължина

Колието по врата – 35-40 см

 

Колието по врата е с дължина от 35 до 40 см. Това класическо и универсално бижу е подходящо, както за ежедневна визия, така и за официално вечерно облекло. То е идеално за всякаква дълбочина на деколтето. Перфектната дължина допринася за изтънчената елегантност в смарт кода на визия с традиционна риза, незакопчана до горе, както и за допълнение към коктейлната или официална вечерна рокля.

Перлено колие по врата - дължина

Огърлицата Принцеса – 42-48 см

 

Огърлицата Принцеса е с дължина от 42 до 48 см. Това е най-популярния вид перлена огърлица според нейните размери, като тя е идеална както за отворени, така и за затворени деколтета. Огърлицата Принцеса пасва чудесно и на по-дълбоки деколтета. В цялост, средната й дължина – 45 см – се смята и за класическа дължина на перлената огърлица. Поради тази причина тя е отличен избор, ако смятате да я носите и с дълбоко, и с плитко деколте или ако не сте сигурни коя дължина е най-подходяща за вас.

Перлено колие Принцеса - дължина

Перлена огърлица тип Опера (за всеки ден) – 66-90 см

 

Огърлица с дължина тип Опера е с размери от 66 до 90 см и предлага разнообразни възможности за комбинация. Може да се носи свободно по дължината си с високи деколтета, както и да се преметне, за да се превърне в двойна модерна огърлица. Наред с това, бижуто може да се завърже или усуче в долната си предна част в грациозен Винтидж стил, който набра особена популярност днес и се превърна в основна модна тенденция. Най-често този вид перлени огърлици се носят с вечерна рокля, макар че вмъкването им в ежедневната визия като основен освежаващ аксесоар придава особено изтънчен и модерен вид.

Перлено колие Опера - дължина

Перлена огърлица тип въже – от 94 до 120 см нагоре

 

Перлената огърлица тип въже е с минимална дължина от 94 см. Тази луксозна дължина придава едновременно и изискана, и секси нотка във визията. Огърлицата може да е изработена с няколко възможности за закопчаване и прикрепване с цел да се трансформира в двойни или тройни огърлици, в отделна гривна или други комбинации. Способността да сменя дължината си превръща перлената огърлица тип въже в класическо бижу, което макар и да напомня за ретро стила от 20-те години на миналия век, днес притежава все същото модерно излъчване. Друг често срещан начин за носене на огърлицата тип въже е премятането й през рамо, като се спусне по гърба, за да постави фокус върху грацията на роклята с гол гръб.

Перлена огърлица тип въже

 

Научете повече за перлите: