С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на бисквитки.

Общи условия

ВНИМАНИЕ! Моля внимателно прочетете тези условия, преди да използвате този уеб сайт. Ако използвате този уеб сайт се счита, че приемате и сте съгласни с тези условия. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, моля не използвайте този уеб сайт.

 

 

I. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Настоящите "Общи условия" уреждат взаимоотношенията между "Перли" ООД (наричан по-долу Perli.bg), от една страна, и потребителите на електронни (интернет) страници и услуги, намиращи се на домейн www.perli.bg (наричани за краткост "сайт"), от друга страна.

Тези условия обвързват всички потребители на онлайн магазина Perli.bg.

С натискането на всеки един обект, линк или бутон, разположени на страниците на Perli.bg, потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва тези "Общи условия".

II. ДАННИ ЗА ТЪРГОВЕЦА

"Перли” ООД е дружество, регистрирано на територията на Република България, със седалище и адрес на управление: гр. София, ж.к. Крива Река, ул.Феликс Каниц №1 и ЕИК по БУЛСТАТ: 202926187. IBAN: BG78FINV91501016392173 ПИБ

 

Авторски права на снимките

„Перли” ООД като създател и собственик на този интернет сайт Perli.bg ви дава право да зареждате и разглеждате всички материали и снимки, които са публикувани в него само за лична употреба с нетърговска цел и при условие, че спазвате и се съобразявате с всички авторски права и съответните означения.

Снимките в този Сайт са авторски и носителя на авторското право е на Перли ООД. Всички те са електронно маркирани и защитени  от копиране, като всички „сурови файлове от тях са архивирани и служат за идентификация на оригиналите  при съдебни спорове. Не се разрешава материалите /снимки/ от него да се променят по никакъв начин, както и да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел.

Употребата на публикуваните в този интернет сайт материали в други сайтове е забранена. Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

 

III. РЕГИСТРАЦИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛСКИ ПРОФИЛ

Регистрацията на потребителски профил в Perli.bg НЕ е задължителна, за да използвате сайта, да правите поръчки или да задавате въпроси посредством предоставените форми за попълване. За да използвате пълните предимствата на потребителски профил в Perli.bg обаче, първо трябва да регистрирате такъв. С него ще получите възможност да извършвате по-лесно  заявки за закупуване на предлаганите в Perli.bg стоки без последващо потвърждение от нас по телефона, както и редица предимства като съхраняване на данни за доставката, трупане на бонус ZEN Перли®, които в последствие може да използвате за намаление на част или цялата цена на предлаганите от нас стоки, удобен преглед на историята на минали поръчки, техния статус и съдържание, опция за запазване на продукти в списък с желания, за да следите по-лесно тяхната цена, да оставяте коментари в сайта, да се възползвате от специални промоционални предложения и т.н.

 

При регистрацията трябва да въведете адреса, който ще се използва за доставка, Вашето име и фамилия, e-mail, телефон(и) за връзка. Необходимо е да изберете и парола. След като се регистрирате успешно, при всяка отделна поръчка, имате възможност да коригирате Вашия телефон за контакт и адрес за доставка, както и да посочите Ваш представител, който да приеме поръчката. С отбелязване в полето „Съгласен съм с Общите условия" клиентът извършва електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което декларира, че е запознат с настоящите "Общи условия" и ги приема.

 

IV. ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ДАННИТЕ

 

Perli.bg не иска да получава конфиденциална или защитена информация от вас чрез този Сайт. Всички материали, информация и други съобщения, излъчени или изпратени от този Сайт, ще се считат за неповерителни и непредставляващи предмет на права. Работата с личната информация, която Вие по желание можете да изпратите до Perli.bg с цел получаването на продукти или услуги, предлагани от този сайт е под закрилата нa Закона за защита на личните данни. Нямате право да излагате или изпращате от или към този уеб сайт каквато и да е незаконна, обидна, клеветническа, неприлична, порнографска или друга информация, която е в нарушение с действащите закони.Perli.bg използва личната информация, с цел да установи по-добре вашите нужди и интереси и така да можем да ви предоставим услуги с по-добро качество. В някои случаи ние използваме изпратената от Вас информация, за да ви помогнем да заявите дадена поръчка или да изпълните дадена транзакция, да поддържаме контакт с вас, да ви информираме за наши продукти, услуги и оферти, да персонализираме промоционални оферти.
Сайта използва "cookies" за ваше удобство и запазване на информацията в процеса на поръчката.
Ние не продаваме и не отдаваме под наем, на лизинг или по какъвто и да е друг начин изпратената от Вас лична информация на трети лица.

 

 

Дружеството "Перли" ООД е регистрирано в Комисията за Защита на Личните Данни (КЗЛД) като администратор на лични данни. 

Личните данни, които Perli.bg получава при регистрацията, ще бъдат използвани единствено за обслужване на потребителите – приемане и изпълнение на поръчки, доставяне на информация под формата на информационен бюлетин и връзка с потребителите в случай на възникнали проблеми, свързани с поръчката. Perli.bg гарантира, че въпросните данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните, освен в случаите предвидени в действащото законодателство.

Потребителският акаунт на конкретен потребител може да бъде изтрит от базата данни на Perli.bg, заедно с прилежащите към него данни, по всяко време при желание от страна на потребителя.

Потребителите, абонирани за информационния ни бюлетин (е-Бюлетин), могат да прекратят абонамента си по всяко време като чекнат съответния чек бокс в профила си.

V. ПОРЪЧКА

Поръчките се приемат на сайта 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, включително в почивните дни и в дните на официалните празници. За да се генерира поръчка през сайта, не е задължително да регистрирате потребителски профил. Поръчването на определена/и от потребителя стока/и се извършва по няколко начина:

чрез бутона "Купи" на страницата на всеки продукт или чрез бутона "Добави в количката" на страница със списък от продукти. Тези бутони добавят избрания продукт в потребителската количка, след което потребителят има възможност да добави още продукти в нея или да продължи към завършване на поръчката. При завършване на поръчката, потребителят има възможност да прегледа продуктите, които е решил да закупи, техните цени и крайната сума за плащане, както и да се възползва от допълнително намаление, ако разполага с бонус ZEN Перли или ваучер за отстъпка или друг промоционален код. Потребителят може да завърши поръчката с вече регистриран потребителски профил, да регистрира нов профил или само да попълни изискваните данни за платец и получател на пратката: имена, e-mail, телефон, адрес, както и да избере начина на плащане. След финализирането на поръчката и изпращане на така направената заявка, на посочения e-mail ще бъде изпратено потвърждение със записа на въведената информация. За всеки етап от обработването на поръчката (потвърждаване на наличност, изпращане и други) потребителят ще бъде уведомяван от наш оператор по е-майл или телефон за наличността на поръчания артикул и ако няма такава в момента той може да ви предложи сходен такъв и при одобрение от вас ще пристъпим към изпълнение на поръчката, като статуса на текущата, както и на предишни поръчки, потребителят може да следи и от своя потребителски профил в Perli.bg, ако e използвал такъв.

- по телефона – 0897849954, 0897849950, 029461378. Потребителят прави заявка за поръчка на някой от посочените телефони за избраните от него стоки, като предоставя на оператора на Perli.bg необходимите данни за извършване на доставката (име на получател, адрес на доставка и т.н.) и други специални изисквания за изпълнение на поръчката, ако има такива. 

Поръчките и запитванията от страна на клиентите се обработват от операторите на Perli.bg в рамките на работното време, обявено в раздел За контакти.

 

VI. ЦЕНА НА ПОРЪЧКАТА

Крайната цена на поръчката се калкулира като сбор от цените на поръчаните продукти. Всички цени са крайни и ключват всички данъци и такси и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане. Към цената на поръчаните стоки може да бъде добавена и такса за доставка, в зависимост от избраните от клиента продукти. Списък с продуктите, на които не се добавя такса за доставка, може да бъде разгледан тук.

Perli.bg има правото да променя обявените в сайта цени, без предварително да уведомява потребителите за това. При допуснатa техническa грешкa при публикуване на цените Perli.bg има правото да откаже поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя и в такъв случай Perli.bg се задължава да върне предварително заплатената от клиента сума, ако има такава.

VII. ПРОБЛЕМИ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА

Изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини: 

1. Една или всички от поръчаните стоки не са в наличност; в този случай ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок и може да ви предложим подобен или сходен по цвят и вид продукт,който трябва да бъде одобрен от вас.

2. Не е извършено плащане (забавяне на плащането) от страна на потребителя, ако е избрал банков превод.

3. Потребителят е посочил грешен или непълен адрес за доставка.

4. Липса на телефон за контакт с потребителя.

При възникване на проблеми с доставката по наша вина всички допълнителни разходи по изпращане или приемане на стоките са за наша сметка. Във всички останали случаи последващо изпращане на пратката ще бъде за Ваша сметка.

VIII. НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

1. Плащане при доставка (наложен платеж): При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.

2. Плащане по банков път: Заплащането на дължимата сума се извършва чрез банков превод в указаната от Perli.bg банкова сметка; при получаване на стоката не дължите плащане на куриера.

IBAN: BG78FINV91501016392173 ПИБ

3. Плащане през ePay.bg (поддържа плащане с карти Борика, Euroline, Maestro, Master Card, Visa Electron, Visa Classic): При избиране на този метод ще бъдете прехвърлени към страницата на ePay.bg, за да финализирате транзакцията; след постъпване на плащането в нашата система започва обработката на Вашата поръчка; при получаване на стоката не дължите плащане на куриера. 

 4. Директно плащане с карти (MasterCard, Maestro, VISA, VISA Electron/Classic, Vpay и JCB). Заплащането се извършва чрез системата на epay.bg. При избор на този метод ще бъдете прехвърлени към страницата на epay.bg, за да извършите плащането. При получаване на стоката не дължите плащане на куриера; не е нужна регистрация.

5. Плащане чрез услугата "Плати после" -  ’Плати После’ е предназначена за тези от Вас, които искат да пазаруват веднага, но временно не разполагат с пари, за да платят на момента. Ако Вие сте над 21 години, с доказани доходи и поръчката Ви е на стойност от 50 - 1500 лв., то покупка с ‚Плати после‘ е идеалната алтернатива за Вас. Одобрението става за няколко минути и се извършва изцяло онлайн, без хартиени договори и нужда от разнасянето им за подписи от куриер.

 

IX. ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА И ВРЪЩАНЕ НА СТОКА

Всеки потребител (ако е физическо лице) има право да върне закупената от него една или повече стоки в рамките на 30-дневен срок (удължен срок за връщане, съгласно програмата за 100% удовлетвореност на Perli.bg) от датата на получаването им, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина за връщането, и в случай, че те не са употребявани и не е увредена целостта на опаковката им и имат запазен търговския вид (налични са и фабрично закрепени всички етикети, стикери и сертификати и подаръчни кутийки, ако е имало такива!), в който е получена и са спазени условията по чл.55 от ЗЗП.

Потребителят е длъжен да съхранява получените стоки, тяхното качество и безопасност до момента на тяхното връщане при Perli.bg. Върнатата стока трябва да е придружена с всички съпътстващи я документи - касова бележка и/или фактура, сертификат за качество и др. 

Връщането на артикула е възможно единствено, когато етикетът не е срязан и стои върху бижуто.

Връщане на един или няколко артикули от поръчки на обща стойност над 100 лв. е безплатно за клиента, само когато това е направено до офис на Еконт - София, ул.Панайот Волов 1 (Паметник Левски) и курсиерската услуга не може да надвишава 4 лв. с ДДС.

Връщане на един или няколко артикули от поръчки на обща стойност под 100 лв. е за сметка на клиента, като негово право е да избере дали да я донесе лично в магазина или да я изпрати по куриер до офис на Еконт - София, ул.Панайот Волов 1 (Паметник Левски). Адресът на магазина е посочен в раздел За контакти.

И в двата случая пратките не трябва да бъдат изпращани с наложен платеж и трябва да бъдат добре опаковани за сметка на клиента.

 

Пратка изпратена с наложен платеж няма да бъде приета от Perli.bg и ще бъде върната на изпращача!

 

Всички пратки изпращани от Perli.bg са с разрешен преглед преди плащане, като при отказ от приемане, разходите по връщането на пратката за поръчки с обща стойност над 100 лв. за безплатни, а под 100 лв. са за сметка на клиента.

 

Perli.bg възстановява по банков път в пълен размер сумите, получени от потребителя, включително разходите за доставка до адреса на потребителя (ако са били начислени такива), не по-късно от 5 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си на отказ по реда описан в чл. 52 от ЗЗП.

При констатация на дефектен продукт до 24ч. от получаването му и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, ние се ангажираме той да бъде подменен с нов или да възстановим заплатените от Вас стойност на стоката, съгласно чл.55 от ЗЗП, считано от датата, на която Вие като потребители сте упражнили правото си на отказ. След този срок или при нарушаване на търговския вид или опаковката на стоката, отремонтирането на стоката се поема от Perli.bg. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на Perli.bg. При несъответствие на стоката с характеристиките посочени в страницата, доставчикът възстановява цялата платена от потребителя сума, включително и транспортните разходи платени от потребителя за придобиване на стоката съобразно чл. 59 ал.3 от ЗЗП и в срок от 10 календарни дни от получаване на стоката и ненарушен търговски вид на стоката и опаковката.


При получаване на пратката трябва да проверите съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката. 
При нарушения във външния вид на стоката възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка. 

 

Стандартен формуляр за упражнение право на отказ при online покупки

 

Приложение № 6 към чл. 47, ал. 1, т. 8 и чл. 52, ал. 2 и 4 от ЗЗП

 

СТАНДАРТЕН ФОРМУЛЯР ЗА УПРАЖНЯВАНЕ ПРАВО НА ОТКАЗ

 

До ...........................

/името на търговеца/

................................................................................

/адрес, ЕИК/

С настоящото уведомявам, че се отказвам от сключения от мен договор за покупка на следните стоки/услуги:

.......................................................... /описание на продукта/

Стоката е поръчана на ......................

Стоката е получена на ...................... /посочва се датата на получаване от потребителя/

.................................................................................../Име на потребителя/

Гр./с...................................................................... /Адрес на потребителя/

 

...................                                                                             ..................................

/Дата/                                                                                 /Подпис на потребителя/

 

Потребителят има право в срок от 14 дни да се откаже безусловно от договор от разстояние или от договор извън търговския обект, без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на тези за доставка в случай, че е избрал различен от стандартния най-евтин за търговеца начин за доставяне на поръчката, както и разходите за връщането на стоката обратно.

14-дневният срок започва да тече от датата на:

  • сключване на договора – при договор за услуги;
  • приемане на стоките от потребителя или от трето лице, различно от превозвача

В рамките на 14 дни след заявеното желание за отказ от договора потребителят следва да върне стоката на търговеца. В срок от 14 дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на потребителя да се откаже от договора, търговецът възстановява всички суми, получени от потребителя, включително разходите за доставка.

 

Онлайн решаване на спорове линк към сайт на Европейска комисия

 

 

X. ЗАСТРАХОВКА НА ПРАТКИТЕ

Perli.bg застрахова за своя сметка изпратените пратки до размера на обявената стойност на съдържанието.

Задължение на клиента (получателя) е да отвори доставената пратка в момента на нейното получаване, в присъствие на куриера, и да провери за щети по пратката или липси от нейното съдържание, които се дължат вследствие на транспортирането. 

Рекламация за увредена пратка се прави в момента на получаване на пратката и в присъствието на куриер, с който се попълва констативен протокол в три еднообразни екземпляра. Констативният протокол е задължителен за валидността на покритите от застраховката щети и липси по пратката. Клиентът (получателят на пратката) е длъжен да изиска оригинала и копие от протокола, след което да се свърже с представител на Perli.bg за завеждане на рекламацията. Perli.bg се ангажира с безплатна подмяна на повредения/липсващия артикул или възстановяване на заплатената от клиента сума, само след предоставянето на протокола от страна на клиента.

XI. СПОРОВЕ И ЖАЛБИ

При възникнали ситуации във връзка с неуредени въпроси, клиентът има право да отправи спорните въпроси към наш сътрудник на посочения за коресподенция адрес.

XII. ГАРАНЦИЯ НА СТОКАТА

Всички стоки, предлагани в Perli.bg, са с 30 дни гаранция за Удовлетвореност.

 

Информация по чл. 112-115 от ЗЗП
 
Информация за правата на потребителите, произтичащи от законовата гаранция по чл. 112-115 от ЗЗП.
 
Чл. 112.
При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от продавача да приведе стоката в съответствие с договора за продажба. В този случай потребителят може да избира между извършване на ремонт на стоката или замяната й с нова, освен ако това е невъзможно или избраният от него начин за обезщетение е непропорционален в сравнение с другия.
Смята се, че даден начин за обезщетяване на потребителя е непропорционален, ако неговото използване налага разходи на продавача, които в сравнение с другия начин на обезщетяване са неразумни, като се вземат предвид: 1. стойността на потребителската стока, ако нямаше липса на несъответствие; 2. значимостта на несъответствието;
възможността да се предложи на потребителя друг начин на обезщетяване, който не е свързан със значителни неудобства за него.
 
Чл. 113.
Когато потребителската стока не съответства на договора за продажба, продавачът е длъжен да я приведе в съответствие с договора за продажба.
Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.
След изтичането на срока по ал. 2 потребителят има право да развали договора и да му бъде възстановена заплатената сума или да иска намаляване на цената на потребителската стока съгласно чл. 114.
Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства.
Потребителят може да иска и обезщетение за претърпените вследствие на несъответствието вреди.
 
Чл. 114.
При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба и когато потребителят не е удовлетворен от решаването на рекламацията по чл. 113, той има право на избор между една от следните възможности:
разваляне на договора и възстановяване на заплатената от него сума;
намаляване на цената.
Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.
Търговецът е длъжен да удовлетвори искане за разваляне на договора и да възстанови заплатената от потребителя сума, когато след като е удовлетворил три рекламации на потребителя чрез извършване на ремонт на една и съща стока, в рамките на срока на гаранцията по чл. 115, е налице следваща поява на несъответствие на стоката с договора за продажба.
Потребителят не може да претендира за разваляне на договора, ако несъответствието на потребителската стока с договора е незначително.
 
Чл. 115.
Потребителят може да упражни правото си по този раздел в срок до две години, считано от доставянето на потребителската стока.
Срокът по ал. 1 спира да тече през времето, необходимо за поправката или замяната на потребителската стока или за постигане на споразумение между продавача и потребителя за решаване на спора.
Упражняването на правото на потребителя по ал. 1 не е обвързано с никакъв друг срок за предявяване на иск, различен от срока по ал. 1.

 

Ограничение на отговорността

Perli.bg, неговите доставчици или трети лица не носят никаква отговорност при никакви обстоятелсва за каквито и да е щети вкл., но не само щети от пропуснати ползи, от загуба на информация или др., произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултатите от употребата на този Сайт. В случай , че в следствие на използването на този Сайт, или материали от него от ваша страна доведе до възникването на вреди, за които е необходим ремонт, сервизиране или поправка оборудване или информация ВИЕ поемате цялата отговорност и всички разходи свързани с отстраняването на нанесените вреди.

 

Използване на софтуер

Наличният Софтуер, който е достъпен чрез публикувани препратки от този Сайт е под закрилата на авторското право и е собственост на съответните производители и/или техните доставчици и партьори. Моля преди употребата на софтуера се запознайте с условията за ползване определени от неговите собственици.

 

Права и задължения съгласно Закона за защита на потребителите

Съгласно ЗЗП ние от Perli.bg  сме длъжни и Ви предоставяме свободно следната информация:

1.  Името и адресът ни – „Перли” ООД , гр. София ул. Феликс Каниц 1 ЕИК 202926187 /03.02.2014г.

2. Основните характеристики на стоките са изписани подробно в страницата за представяне на всеки продукт

3. Цената на стоките е крайна и е на страниците за представяне на съответния продукт.

4. Стойността на транспортните разходи за доставка, които НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ в цената на стоките можете да видите в рубриката Срокове и Доставка или на страницата на всеки продукт.

5. Ние не налагаме никаква допълнителна стойност при използването на представените средства за комуникация с нас.

6. Начините за Доставка са описани подробно в Срокове и Доставка.

7. Плащането на стоките е съобразено с чл.93 ал.1 на Закона за задълженията и договорите (ЗЗД), за което се получава съответния документ.

Политика за използване на "Бисквитки"

Този уеб сайт измерва трафика от посетители, като използва вграден код на Google Analytics, който записва какви страници гледате в рамките на сайта, как сте пристигнали в него и основна информация за вашия компютър. Всичко в тази информация е анонимно, така че ние не знаем кой сте вие - единствено, че някой е посетил нашия сайт. Информацията, която събираме от анализите ни помага да разберем кои страници на нашия сайт се класират добре, как хората пристигат в тях и така нататък. Подобно на повечето уеб сайтове, ние използваме тази информация, за да направим нашия сайт по-ефективен. Можете да научите повече за Google Analytics или да се откажете, ако желаете. Осведомете се още как Google използва "бисквитките".

 

Дата на актуализация на Общите условия:

14.02.2017 (Промяна в раздел IX. ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА И ВРЪЩАНЕ НА СТОКА)