Информация за перлата

Перлите – за всеки ден или за специални случаи?

Публикувано от Гергана 11/03/2016 0 Коментар(и) Перлите,

И така, току-що сте получили ново перлено бижу. Може да е първата ви огърлица или може би поредните обици, които да добавите към колекцията си. И в двата случая сте изправени пред въпроса: „Кога и колко често трябва да нося новите си перли?”.

 

Изненадващо или не, този въпрос няма прост отговор. Но пък това дава свобода, нали? С други думи - грешен избор не съществува.

 

Някои перли се предават от поколения в семейството и се изваждат само при специални поводи. Обикновено те са чувствителни и е по-разумно да се носят отвреме навреме. Колкото по-рядко и за по-кратко време са изложени на опасностите на външния свят, толкова по-малка е вероятността да се счупят или повредят. Очевидно, сигурността е особено важна за по-старите и скъпи перли.

 

Но какъв е смисълът да притежаваш нещо красиво, ако никога не можеш да го носиш? Истана е, че перлите не са толкова устойчиви, колкото, да кажем, диамантите. Поради тази причина ежедневното им носене повишава риска от повреди. Но с подходяща грижа и внимание може да ги опазите дори в този случай. Това означава, че трябва да ги държите далеч от козметика и от материали, съдържащи киселини, както и да ги съхранявате по-предпазливо.

 

Между двете крайности – да носите перлите си всеки ден или да си ги слагате само за специални случаи, съществуват безброй други възможности. Колко често ще носите перлите си, е въпрос преди всичко на личен стил - дали предпочитате те да са вашият „подпис” през повечето време или само понякога да разнообразяват тоалета ви? Има перли, подходящи за всеки стил и за всеки бюджет. Трябва просто да откриете кои са най-подходящите за вас и да им се доверите. За щастие, решението кога и къде трябва носите перлите си, всъщност е проблем, който на всеки би му се искало да има.

 

Етикети: перли мода

Напиши коментар