Информация за перлата

Подари бижу със скъпоценен камък

Публикувано от Гергана 26/08/2015 0 Коментар(и) Естествени камъни,Рождени камъни,

Когато думите не са достатъчни, можете да разчитате на красноречието на скъпоценните камъни, да изразят това, което вие чувствате. В продължение на хиляди години, скъпоценните камъни са били знак за трайни емоции и вярвания. И тяхната естествена красота може да ви накара да се чувствате всеки ден почти толкова удовлетворени, колкото в момента, в който са ви били подарени.

 

Според някои вярвания, те притежават магическата сила да накарат някого да се влюби, да предотвратят нещастие и да омагьосат приятели и врагове.

 

Сапфирът, камъкът на душата, е символ на лоялността, честността и предаността: той е обет за вярност. Рубинът изразява страст, която изгаря почти толкова силно, колкото неговият ярко червен оттенък. Изумрудът символизира прераждането и новият живот: може да е символ за ново бебе, ново начало, втори шанс, или разцветът на едно сърце. Диамантът, разбира се, е най-могъщият начин да обещаете „вечност”.

 

Понеже за аквамаринa дълго е било считано, че притежава силата да поправи сложните взаимоотношения и да укроти бурни океани, днес той символизира спокойните морета и спокойните дълбини на щастливия брак.

 

Аметистът символизира мира и целомъдрието. Той ни напомня, че трябва да вземем живота в свои ръце и да живеем на пълни обороти. Топазът символизира слънцето, затова той е перфектният подарък за „светлината” на вашия живот. Тъй като турмалинът символизира художественото вдъхновение,  той е перфектният подарък за вашата муза.

 

Когато се добавят към стилни бижутерийни дизайни, рождените камъни и юбилейните скъпоценни камъни, правят подаръкa ви по-личен. Всеки скъпоценен камък разказва история, която оставя дълготрайна следа във вашия подарък и един спомен, който ще бъде запомнен години напред. 

 

Разгледайте колекцията от бижута със скъпоценни и полускъпоценни камъни на Perli.bg

Напиши коментар