Информация за перлата

Аквамарин - рожден камък за месец март

Публикувано от Гергана 03/03/2015 0 Коментар(и) Естествени камъни,Рождени камъни,

Аквамарин - рожден камък за месец мартАквамарин

Безкрайните дълбини на моретата могат да бъдат усетени с този невероятен полускъпоценен камък, наречен Аквамарин. Неговото име произлиза от латинските думи „Aqua Marina”, които значат „морска вода“.

Този естествен камък има кристално синия цвят на океаните. Част е от прозрачното семейство на минералът Берил (Beryl), към който спадат и изумрудите. Връзката му с морето не се ограничава само до неговата красота.

Този камък, който отразява младостта и оптимизма, е бил използван от мореплавателите в древни времена, за да предпазват от корабокрушения по време на плаване.

Всъщност аквамаринът също е тясно свързан със сърцето и се вярва, че намира истинската любов в сърцето на притежателя си.

 

Спецификация на аквамарина

 

Той е рожден камък за месец март на зодиакалния знак Риби. Тези, които са родени между 20 февруари и 20 март, получават изключителните предимства на този забележителен камък. Твърдостта му е 7.5 - 8 по скалата на Моос и има плътност между 2.6 и 2.8. Представлява планетата Венера и стимулира петата чакра в тялото Vishuddha (Вишудха), позната също и като гърлена чакра.

Аквамаринът е наричан още Берунж (Berunj) или Хелидор (Heliodor) и може да бъде намерен в различни нюанси на синьото.

Цветовите вариации от бледосиньо до нотки на зелено и тъмносиньо съществуват, поради наличието на следи от желязо в камъка. Колкото по тъмен е цветът, толкова по рядък и ценен е Аквамаринът.

 

Произход

 

Най-богатите залежи на Аквамарин са открити в Бразилия. Страната добива най-зашеметяващия сорт на този скъпоценен камък, наречен Санта Мария (Santa Maria), кръстен на мините Санта Мария (Santa Maria de Itabira). Освен в Бразилия, Аквамарин също се намира в Африка, Мексико, Мианмар, САЩ и Зимбабве.

 

Как камъкът Аквамарин помага на хората родени през март?

 

  • Насърчава качества като кураж, доверие и честност в живота на притежателя си
  • Помага за комуникационните умения като подобрява яснотата на ума и възприятието
  • Премахва чувствата на раздразненост и песимизъм и ги заменя с оптимизъм и спокойствие, които извлича от дълбините на моретата
  • Този красив камък също спомага за медитиране и осигурява самоконтрол, за хората, които го асоциират като свой рожден камък
  • Създава нови съюзници и приятелства, когато бъде подарен на някого. Вярва се, че аквамаринът символизира приликата, надеждата и силата, като прехвърля тези качества на своите притежатели
  • Отваряйки Гърлената чакра, аквамаринът помага за лечението на болести свързани с челюстта, черния дроб, бъбреците. Неговите лечебни сили винаги са будили възхищение през вековете. Също така успокоява хроничните болести и подсилва издръжливостта с хормонален растеж.
  • Относно семейството, родените през месец март могат да разчитат, че този чудесен естествен камък ще донесе хармония в близките отношения между хората и ще заздрави тяхната връзка
  • Вдъхва качества като дисциплина, разбиране, търпеливост, състрадание у хората които носят бижута с аквамарин

 

Разгледайте нашата колекция от бижута със скъпоценни камъни

Напиши коментар