Информация за перлата

Как да се грижа за сребърните си бижута?

Публикувано от Гергана 10/01/2016 0 Коментар(и) Сребърни бижута,

 ЗА СТЕРЛИНГОВОТО СРЕБРО

 

Притежаващ най-високия коефициент на отражение сред благородните метали, този светъл, бял метал се използва за украшения и различни прибори за хранене от повече от 5000 години. Древните египтяни са го считали за по-ценен от златото, най-старите сребърни мини са датирани към 4000 г. пр. Хр., а днес се среща най-вече в Мексико и Перу.

Среброто е малко по-твърдо от златото, меко, ковко и лесно поддаващо се на обработка, което го прави идеално за изработването на бижута, тъй като може да се наковава на тънки листове или да се изтегля за направата на сребърна тел. Подобно на златото, към среброто се добавят примеси, които го правят по-здраво и подходящо за употреба в бижутерията. Всички бижута, предлагани от Perli.bg са направени от стерлингово сребро с или без родий. Това е най-често използваният стандарт при изработката на бижута. Той представлява 92.5% чисто сребро и обикновено се смесва с мед, която му придава здравина, като същевременно запазва неговата ковкост и силен блясък.

 

>>Разгледайте колекцията от сребърни бижута на Perli.bg<<

 

За да изглеждат Вашите бижута от сребро винаги фантастично

  • Всички сребърни бижута с времето потъмняват. Препоръчваме редовното им носене като най-добрия начин, за да запазите чудесния им вид.
  • Винаги слагайте бижутата си след като вече сте сложили грима, парфюма и продуктите за коса.
  • Сваляйте украшенията си когато извършвате домакинска, градинска или друга ръчна работа.
  • Всяко украшение трябва да бъде увито в парче хартия или плат, или поставено в отделно отделение в кутията за бижута, за да не се издраска или оплете с други.
  • За да запазите ослепителния им външен вид, мийте бижутата в слаб разтвор на вода и сапун с четка с много мек косъм. Изплаквайте добре и подсушавайте са мека, немъхеста кърпа.
  • Имайте предвид, че някои нискокачествени и евтини кутии за бижута (куфарчета за бижута), не само не запазват вида на среброто, но материалите използвани за изработката им спомагат за по-бързото окисляване и потъмняване на бижутата

 

Топ съвет: някои бижута може да са патинирани с цел да изпъкнат отделни детайли и да добият резки очертания. При почистването на такива изделия трябва да се внимава и да не се използва плат за полиране на сребро или препарати за почистване на сребро, тъй като те могат да отстранят търсения ефект на потъмняване.

Знаете ли, че: Фотографията съществува, благодарение на уникалната чувствителност на среброто към светлината. Първите снимки са направени в началото на 19. век и са били на хартия или бяла кожа, третирана с разтвор от сребърен нитрат. Близо 1/3 от среброто произвеждано в световен мащаб се използва във фотографията.

Напиши коментар