Информация за сребърните бижута

Сребърната бижутерия и аксесоари, предлагани от Perli.bg са направени от превъзходно стерлингово сребро. За нашата колекция сме подбрали класически модели, създадени от едни от най-добрите майстори на сребърни изделия. Това ръководство ще Ви помогне да се научите да разпознавате качеството на сребърните бижута и аксесоари.

 

Бижута от стерлингово сребро

 

За да бъдат накитите Ви трайни, всички наши сребърни бижута, като например този отварящ се медальон-сърце, са направени от чисто сребро.

 

 

Съвет за купувача

Стерлинговото сребро е стандартът за красиви висококачествени сребърни бижута. То представлява 92.5% чисто сребро, примесено с мед, използвана за подобряване на неговата здравина и устойчивост. 

Също така сребърното изделие може да бъде покрито с родий, против окисляване и потъмняване, което не се изтрива. Към описанието за съответното бижу ще намерите информация дали притежава родиево покритие.

За разлика от имитационната бижутерия изградена от неизвестна сплав обвита със сребърно или златно (18к) покритие, което във всички случаи се износва след втората година на интензивна употреба, бижутата със стерлингово сребро и родиево покритие запазват вида си завинаги.

 

Стерлингово сребро

Чистото сребро или сребро с проба 999, е относително меко, много ковко и лесно се поврежда. Поради тази причина обикновено се смесва с други метали, за да се произведат по-устойчиви изделия. Най-популярната сплав е стерлинговото сребро, което съдържа 92.5 процента сребро и 7.5 процента мед. Въпреки че тези 7.5 процента от несребърната част на среброто могат да бъдат заместени от какъвто и да е метал, хилядолетният опит е показал, че най-добрият му спътник е медта. Тя подобрява твърдостта и издръжливостта на благородния метал без да променя красивия му цвят. Малкото количество мед, добавяно в среброто почти не оказва влияние върху стойността му. Цената на сребърното изделие зависи най-вече от вложения труд, уменията на майстора и сложността на дизайна.

 

Печати за качество

Повечето висококачествени сребърни изделия имат печат за „чистота“ или „качество“. Този знак обозначава съдържанието на благородния метал в бижуто и, според НАП те представляват печат с житен клас.  

 

Сребърни сплави

Поради голямата мекота на чистото сребро, то трябва да се използва само когато се изисква голяма ковкост, например при ръчната изработка на бижута със сложен дизайн. Стерлинговото сребро е най-често използваното за бижута и аксесоари за дома, заради съчетанието на красив външен вид и издръжливост. Допустими означения за качество на стерлинговото сребро са (роза за злато и житен клас за сребро):

Поддръжка

С помощта на подходяща поддръжка, Вашите висококачествени сребърни изделия ще се запазят за цял живот. За да намалите издраскването и други повреди, съхранявайте сребърните си бижута или в платнена кесийка, или в отделно отделение в кутията (куфарчето) Ви за бижута. Предпазвайте среброто от битова химия, съдържаща избелващи вещества или амоняк, както и от хлорираната вода в басейните, тъй като тези химикали могат да го повредят.

 

Почиствайте среброто редовно

Грижи трябва да се полагат и за да предпазите среброто от почерняване – потъмняване вследствие реакция със сяра или сероводород в атмосферния въздух. За да почистите среброто, използвайте специално създадени за целта полиращи препарати. Политури, разтвори или тъкани за отстраняване на наслояването може да намерите в повечето железарии или специализирани бижутерийни магазини. Почистването е най-лесно при първите признаци на потъмняване. Въпреки че носенето на сребърните бижута е най-добрият начин за предотвратяване на почерняването, редовното им почистване е най-добрият начин да ги предпазите от натрупване на наслоявания и да ги запазите светли и блестящи. Търсете знака за чистота на среброто и знака на производителя от вътрешната страна на сребърното изделие, което искате да закупите като гаранция за качеството му. 

 

Разгледайте нашите прекрасни модели сребърни бижута:

 

Конкорд Къмпани ЕООД (Перли ООД до 2018г.) е регистриран търговец на благородни метали и скъпоценни камъни в Министерство на финансите

 

удостоверение за регистрация